Vanliga frågor

Nozoil är en unik svensk produkt som är tillverkad av 100 procent naturligt ren sesamolja. Den fuktar, smörjer och mjukar upp torra och irriterade slemhinnor i näsan. Förutom att oljan är mjukgörande, lägger den sig som en skyddande film på slemhinnan i näsan.

Sesamolja är en vegetabilisk olja som innehåller mycket vitamin E. Vitamin E är en antioxidant som skyddar cellväggarna från att skadas av fria radikaler, exempelvis ozon och kvävedioxid, som ofta förekommer i torr och förorenad luft. Nozoil innehåller inga konserveringsmedel och skadar inte flimmerhåren i näsan. I Nozoil finns inte heller några proteiner som skulle kunna orsaka allergier. Den specialkonstruerade flaskan med pump gör också att Nozoil kan verka där den som mest behövs ‐ långt in i näsan.

Att använda Nozoil är ett enkelt sätt att skydda sig och sin näsa mot främmande partiklar som föroreningar, virus och allergener samtidigt som näsan kliar och irriterar mindre. Förutom att näsan fungera bättre om man tillför olja bidrar det till att man petar sig mindre i näsan, vilket är den vanligaste orsaken till att vi smittas av förkylning eller influensa.

Slemhinnorna i näsan är känsliga och påverkas bland annat av torr och kall luft, damm, föroreningar, luftkonditionerade miljöer, pollen, virus och ålder. Kvinnor som passerat klimakteriet och har en låg produktion av könshormonet östrogen får också torra slemhinnor, även i näsan.

 

Tillfällen då det kan vara extra viktigt att skydda näsan är i kalla klimat, i miljöer med luftkonditionering, på flygplan, i dammiga och förerenade miljöer, för skydd mot influensa, för allergier, vid snuva, allmänt torr och irriterade näsa eller för den som helt enkelt vill må bättre.

Nozoil verkar förebyggande och skyddande mot irriterande näsbesvär, torra slemhinnor och klåda samt skyddar mot främmande partiklar som till exempel förkylningsvirus och allergener. Nozoils effekt på slemhinnan i näsan är väl dokumenterad genom ett flertal vetenskapliga studier. Förutom att oljan är mjukgörande lägger den sig som en skyddande film på slemhinnan i näsan.

 

Precis som personer med torr hud som kliar kan behöva smörja in sig med olika krämer för att rätta till fuktbalansen i huden, kan även näsan behöva en uppmjukande behandling för att fungera väl och samtidigt förhindra att vi petar oss i näsan.

 

Att tillföra olja till torra och irriterade nässlemhinnor har en smörjande effekt viket förbättrar flimmerhårens funktion och gör att de effektivare kan föra bort främmande partiklar som virus och allergener. Oljan bildar samtidigt en tunn, skyddande beläggning på näsans slemhinnor.

 

Nozoil Original kan användas av både barn och vuxna. Nozoil Mentol och Nozoil Eukalyptus kan användas av vuxna och barn över 12 år.

Rekommenderad dosering är att spraya en till tre gånger i varje näsborre tre gånger dagligen. Optimal effekt uppnås efter kontinuerlig användning i tio dagar.

 

Nozoil är en nässpray som förs in i näsan för enkel dosering. Den specialkonstruerade flaskan med pump gör också att Nozoil kan verka där den som mest behövs ‐ långt in i näsan. Bruksanvisning som visar exakt hur du bäst sprayar, se här www.nozoil.se/anvandning

 

 

Nej, Nozoil är en helt naturlig produkt.

Nozoil har ingen avsvällande effekt men kan ändå ge en naturlig lindring vid nästäppa samt underlätta för näsan att fungera optimalt. Nozoil Mentol är framtagen för att ge extra linding vid förkylning. Mentol stimulerar näsans köldreceptorer och ger en svalkande känsla när luft strömmar genom näsan och har dessutom antibakteriell effekt. Nozoil Mentol gör det lättare att andas och smörjer näsgångarna så att obehaget vid förkylning minskar.

Förutom att Nozoil är mjukgörande lägger den sig som en skyddande film på slemhinnan i näsan och skyddar på så vis mot främmande partiklar som till exempel allergener. Nozoil Eukalyptus är framtagen för att ge extra lindring vid just allergibesvär. Eukalyptol lindrar inflammationer och minskar irritation. De flesta ämnen som ger allergi är proteiner som är lösliga i det vatten som finns i näsans slem. Vattenlösliga proteiner löser sig inte i olja. Genom att tillföra olja kan allergiframkallande proteiner som t ex pollen fastnar i oljan som sedan transporteras bort av näsans flimmerhår. Näsans celler skyddas och allergiska reaktioner kan dämpas.

Ja, de allergiframkallande ämnena fastnar i sesamoljan som sedan transporteras bort av näsans flimmerhår. Näsans celler skyddas och allergiska reaktioner kan dämpas. Oljan bidrar även till att skydda och lättare läka såriga nässlemhinnor till exempel orsakade av kortisonspray som används vid allergi.

Inte bara allergin i sig irriterar näsan utan även läkemedel kan orsaka irritation. Personer med allergi använder ofta kortisonspray för att behandla allergiska reaktioner i näsan. Vid användning av kortisonspray är en vanlig biverkan att få en brännande känsla i näsan samt torra och såriga nässlemhinnor. Genom att använda Nozoil Eukalyptus tio minuter efter att en person med allergi tagit kortisonspray kan dessa biverkningar lindras.

Ja, genom att använda Nozoil smörjs slemhinnan i näsan och det bildas på så vis mindre hårda kråkor vilket gör att näsan kliar och irriterar mindre. Nozoils effekt på slemhinnan i näsan är väl dokumenterad genom ett flertal vetenskapliga studier.

Ja, Nozoil kan bidra till att skydda nässlemhinnan mot såväl allergener som virus. Förutom att oljan är mjukgörande lägger den sig som en skyddande film på slemhinnan i näsan. Att smörja näsan med Nozoil gör dessutom att det kliar mindre och förebygger på så vis onödigt petande i näsan.

 

Personer med allergi får ofta det extra jobbigt när de är förkylda och kan känna att det är viktigt att skydda sig mot förkylning, vilket Nozoil även kan hjälpa till med.

Att peta sig med ett eller flera fingrar i näsan är det vanligaste sättet att drabbas av en förkylning. Risken är stor att man fått virus på fingrarna och sedan vidrör nässlemhinnan. Det enklaste och bästa sättet att undvika att bli förkyld är att inte smitta sig själv genom att peta med fingrarna i näsan. Det är omöjligt att veta om det finns virus på någon av fingrarna.

Nozoil Original kan användas av både barn och vuxna. Nozoil Mentol och Nozoil Eukalyptus kan användas av vuxna och barn över 12 år. Anledningen till att Nozoil Mentol och Nozoil Eukalyptus inte rekommenderas till barn under 12 år är att det saknas dokumentation om användning av eukalyptol respektive mentol i den åldersgruppen.

 

Det finns inga kända risker med att använda Nozoil, tala med din läkare om du är osäker.

Det enda som händer är att det kan rinna ut överkott ur näsan. Det torkar du enkelt bort med ett papper eller en näsduk.

Det finns inga kända biverkningar. Nozoil innehåller inga konserveringsmedel och skadar inte flimmerhåren i näsan. I Nozoil finns inte heller några proteiner som skulle kunna orsaka allergier.

När du andas genom näsan filtreras automatiskt damm och föroreningar bort. Viktigt, inte minst i dammiga miljöer eller när luften är full av smuts och föroreningar som i dagens storstäder. Näsan fungerar också som en värmeväxlare och luftfuktare för den luft man andas in, vilket är viktigt i torr och kall luft, till exempel under kalla vintrar. Andas du genom näsan så förbättras också din förmåga att ta upp syre ur luften.

 Din näsa är alltså inte bara ditt luktsinne. Den spelar en viktig roll som “luftbehandlingsaggregat” när den rengör, värmer och fuktar luften du andas, samtidigt som den förbättrar din syreupptagning. Att andas genom näsan påverkar helt enkelt ditt välbefinnande.

Det går bra att använda Nozoil i kombination med saltvattenspray, avsvällande nässpray eller allergispray. Börja med något av de andra preparaten och avsluta med Nozoil.

Nozoil kan med fördel användas för att förebygga näsblod. Oljan skyddar och mjukar upp näsan vilket gör den mindre torr.